top of page
CENOSCO

CENOSCO

Annemarie Jongbloed (Director Marketing)

“Een strategisch interim HR director die onze HR adviseurs opleidt en begeleidt”

Cenosco is een Nederlandse specialist in software voor Asset Integrity Management. Het bedrijf, opgericht in 2000, is actief in meer dan 50 landen en heeft naast het hoofdkantoor in Den Haag ook twee vestigingen in Kroatië. Dik 2 jaar geleden stapte investeringsfonds Fortino Capital in om de organische groei een zetje te geven. Met de komst van Fortino ging er ook een nieuw Leadership Team (LT) van start. Het investeringsfonds had al eerder samengewerkt met Making Change Happen (MCH) en riep ook nu de hulp weer in tijdens de opstartfase van het nieuwe LT.


Annemarie Jongbloed, Marketing Manager van Cenosco en lid van het Leadership Team:

“Making Change Happen is zo’n twee jaar geleden begonnen met leiderschapstrainingen en coaching sessies voor ons team, zowel met elkaar als individueel. Met onder andere MBTI om de verschillende leiders te typeren en ieders manier van communiceren te kunnen interpreteren. Het bewustzijn dat hiermee ontstaat, blijft en blijkt nog altijd heel waardevol in de onderlinge communicatie en samenwerking.


Na de start met het leadership team hebben we samen met een Cenosco “Change Team” van onze medewerkers onze Missie en Cultural Values (ons ‘DNA’) bepaald, als kapstok van ons handelen. Vervolgens zijn in Kroatië en Nederland voor alle people leaders en tech leads leiderschapstrainingen en teambuildingsessies opgestart. Dit traject loopt nog steeds en rollen we door het hele bedrijf uit.

Daarnaast maken we ook gebruik van Helene zelf die als een soort strategische interim HR director aanwezig is tijdens meetings van het leadership team. Er is een People & Culture Roadmap opgesteld voor de professionalisering van de HR afdeling. Onze HR adviseurs worden hierin door haar begeleid.


In ons groeiende scale-up bedrijf is veel dynamiek en daarom is het fijn dat Helene de vinger aan de pols houdt. Ze is gepokt en gemazeld in een corporate omgeving en kan daardoor heel goed uit de voeten met - om in MBTI-termen te spreken -‘blauwe types’, die binnen ons IT-bedrijf de overhand hebben. Door iedereen bewust te maken van wat voor verschillende types die we zijn en altijd weer terug te vallen op de basis van Missie, Visie, en DNA lukt het ons goed om de ploeg bij elkaar te houden.”


www.cenosco.com

bottom of page