top of page
HACO

HACO

Jan en Thomas Lancee (Directeur/eigenaar)

"Gezamenlijk enthousiast op zoek naar de kracht van het bedrijf"

"HACO (Haagse Combinatie) is een familiebedrijf. Al 53 jaar staan ze bekend als dé kastenspecialist in Den Haag en omstreken. HACO is ondertussen uitgebreid naar 29 vestigingen in Nederland en zelfs een zestal in Spanje. Bovendien verkoopt HACO tegenwoordig naast kasten eigenlijk álles voor de woon- en slaapkamer.


Zoals dat vaak gaat tijdens of na een periode van groei, was er ook bij HACO de behoefte om even een pas op de plaats te maken. Om de organisatie weer aan te passen aan de huidige situatie. De wens voor een nieuw logo bracht een balletje aan het rollen. Leuk aan dit verhaal is dat het hier wat anders ging dan in de meeste gevallen.

Thomas Lancée is vierdejaars student aan de Hotelschool Den Haag en werkt al jaren als verkoper, bezorger en magazijnmedewerker bij HACO. Niet gek, want ook hij is onderdeel van de ‘HACO-familie’, zijn vader is een van de leden van de 5-koppige directie. Voor zijn opleiding voerde Thomas al eerder opdrachten binnen het familiebedrijf uit. Naast zijn werk in de winkel, leverde hij hiermee dus al vaker nuttige bijdragen aan de organisatie. Zo ook bij de wens voor een nieuw HACO-logo.


Zo’n logo is een visuele representatie van wie je bent. Dus wie zijn we? Wat is de missie en het DNA van HACO? Toeval of niet, dat was nou net een van de onderwerpen waar hij op de Hotelschool mee bezig was. Juist voor het vak Making Change Happen dat door Hélène wordt gegeven, moest hij een project schrijven over de ‘Why’, de missie en kernwaarden van HACO. Met een korte presentatie overtuigde hij de directie om hier samen met Tom Roessen mee aan de slag te gaan.

Tom is eindverantwoordelijke van de afdeling marketing en communicatie van HACO en dit was een uitdaging die hem aansprak. Tom is al ruim twee jaar werkzaam bij HACO en het aanspreekpunt voor zowel intern (winkels) als extern (leveranciers). Samen met de directie en werknemers van HACO hebben Tom en Thomas besloten om dit traject onder begeleiding van Hélène voort te zetten. Met Tom en Thomas als co-facilitators hield Hélène twee workshops; één met een afvaardiging van het personeel en de ander met de directie en winkeleigenaren.


Gezamenlijk enthousiast op zoek naar de kracht van het bedrijf. Waarom mensen bij HACO kopen én terugkomen? Waarom mensen járenlang bij HACO werken? Kortom, wat is de ‘Why’? En welke missie en kernwaarden vloeien daaruit voort?

De missie van HACO: Passie voor meubel en mens. Daarbij werden drie kernwaarden geformuleerd: Samen en meedenkend. Doen en doorpakken. Met plezier en enthousiasme.


Dit biedt nu een basis voor een aantal vervolgstappen. Een basis voor marketing en communicatie. Maar ook wordt de rest van het personeel hierover geïnformeerd en hierbij betrokken. De missie en kernwaarden worden verwerkt in een nieuw HACO handboek en alle interne (HR) processen. En natuurlijk is het de basis voor een nieuwe huisstijl én een nieuw logo."


www.haco.nubottom of page