top of page
HAGAZIEKENHUIS

HAGAZIEKENHUIS

Sandra Maat (Zorgmanager)

“Making change happen als sparringpartner: Oprecht betrokken en concreet advies tijdens onze wekelijkse sessies”

"Op aanraden van collega-zorgmanager Sanne van Zwol ging ik ook met Making Change Happen aan de slag. Naast leiderschapscoaching zijn ook teamsessies een onderdeel van het traject. 


Met collega’s samen nadenken over de ‘Why’, de ‘How’ en de ‘What’ en het DNA van de afdeling zijn zaken die voor de teams echt heel waardevol zijn. “Er wordt eindelijk geluisterd”, is een veelgehoorde opmerking.


Ondertussen zien alle betrokkenen daadwerkelijk verschil. De zorgteams groeien meer naar elkaar toe en onderlinge samenwerking tussen de verschillende teams loopt aanzienlijk beter.


Tijdens m’n wekelijkse sessies met Hélène kan ik heel concreet advies vragen over dingen waar ik als manager tegen aanloop. Ze leert me om zulke zaken als een uitdaging te zien en geeft me inzicht in de manager die ik ben. Ze is een sparring partner met veel inhoudelijke kennis. Bovendien is ze oprecht betrokken en het feit dat ze er ook voor mij persoonlijk is, is een enorme steun in de rug."Sanne van Zwol (Zorgmanager)

“Van dagelijks brandjes blussen naar visie en leiderschap”


“Als zorgmanager van meerdere afdelingen verzandde ik vaak in enkel dagelijks leidinggeven en het blussen van brandjes. Andere taken, zoals strategisch werk, bleven hierdoor altijd liggen. Samen met Making Change Happen ben ik gestart met een persoonlijk leiderschapstraject. 


MBTI gaf hierbij inzicht in het type leidinggevende dat ik ben. Ik snapte ineens hoe het komt dat ik met sommige mensen altijd goed kan samenwerken en waarom ik op anderen juist ‘allergisch’ reageer. De methode geeft heel concreet aan wat m’n sterke punten zijn als manager en waar mijn valkuilen zitten. Hélène is daarbij een hele praktische coach. 


Ze coacht niet alleen aan de hand van technieken maar is zelf ook jarenlang manager geweest, ze kent dus als geen ander de uitdagingen uit de praktijk”


www.hagaziekenhuis.nlbottom of page