top of page
  • Foto van schrijverHelene Mandersloot

Hoe functioneert jouw team nu het werken met Teams voorbij is?

Gezien de enorme hoeveelheid files die er elke ochtend weer staan, kunnen we voorzichtig concluderen dat echt iedereen weer terug óp het werk áán het werk is. Zijn alle plannen voor het gecombineerd thuis en op kantoor werken nu al over boord? Het was toch zo goed bevallen?

Veel veranderd

Uit lukraak navragen blijkt het toch wel mee te vallen, lang niet iedereen zit weer full time op kantoor, veel bedrijven hanteren een mix. Tijd om eens te kijken hoe je dat nou het beste aanpakt. Want naast de intrede van dit hybride werken, is de samenstelling van diverse teams ook vast een zeker veranderd de afgelopen periode. Om het team en ieders individuele kwaliteiten optimaal te benutten, is het goed om te weten wat voor vlees je in de kuip hebt.

MBTI

Bij Making Change Happen zijn we fan van de Myers Briggs Type Indicator. Deze methode geeft mensen inzicht in zowel hun eigen persoonlijkheid als die van anderen. Waarom heb je met de een meer aansluiting dan met de ander? Waarom uit de ene persoon zich gemakkelijk en is de ander gesloten? Waarom houdt de een van plannen waar de ander liever ad hoc werkt? Hoe maak je het beste gebruik van de verschillende kwaliteiten binnen een team? Leer je eigen en elkaars sterke punten én mogelijke blinde vlekken kennen.


Een leidinggevende van een team systeembeheerders na een eerste MBTI sessie: “De uitkomst was meteen al een enorme eye opener. Het team was veel diverser dan gedacht. Zelf heb ik meestal aan drie woorden genoeg en ik ging ervan uit dat dat bij de rest van het team ook zo was. Niets bleek minder waar. Sommige collega’s hebben behoefte aan een totaal andere benadering.”

Wij geloven sterk in complementaire teams waarbij je elke collega in zijn eigen kracht zet. Je krijgt inzicht in “wie is goed in wat?” maar ook “wat kan of wil iemand niet?”

Zet jezelf en je collega’s in beweging en bouw samen met ons een top team tijdens een van onze workshops.


We helpen je graag!


1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page