top of page
FORTINO CAPITAL

FORTINO CAPITAL

Céline Vanbever (Partner, COO & General Counsel)

"We zijn enorm gegroeid in korte tijd en dit brengt onvermijdelijk uitdagingen met zich mee. Helene heeft ons geholpen met leiderschapsontwikkeling en heeft de team dynamiek verbeterd via verschillende workshops en privé-coachingsessies van teamleden."

Fortino Capital investeert met groei- en durfkapitaal in Europese SaaS-bedrijven en helpt deze sneller en duurzamer op te schalen dan de concurrentie. Over groei gesproken, het bedrijf groeit zelf ook gestaag. In 2013 gestart met 3 man, ondertussen uitgegroeid tot een team van zo’n 50 mannen en vrouwen, verspreid over kantoren in Antwerpen, Amsterdam en München.


Groei gaat gepaard met uitdagingen; om het menselijk kapitaal optimaal tot z’n recht te laten komen, helpt Making Change Happen Fortino hierbij.


Hélène is enige tijd geleden bij Fortino gestart met het Making Change Happen organisatie ontwikkeltraject. Door middel van interviews met alle medewerkers bepalen we samen de focuspunten voor de verdere professionalisering van de organisatie en de Human Resources.

Hélène en Monique Keuning, MSc, PCC zijn samen met de partners aan de slag gegaan met workshops team dynamics, leiderschapsontwikkeling en positive intelligence.

Robbert Jansen en Sara Mostmans houden zich bezig met persoonlijk ontwikkeltrajecten voor Young potentials binnen Fortino.


Céline licht onze samenwerking toe in een kort vraaggesprek over haar ervaringen:

Hoe was jouw kennismaking met Making Change Happen?

Hélène heeft ons enorm op weg geholpen met workshops over leiderschapsontwikkeling en teamdynamiek voor ons team. Ze leidde verschillende workshops voor Fortino in groepen tot 15 personen. Ook worden enkele teamleden een-op-een gecoacht.


Is je iets bijgebleven waar je in het dagelijks werk nog steeds gebruik van maakt?

Wat ik echt waardeer in de samenwerking met Hélène is haar energie, haar vermogen om de gesprekken en discussies binnen het team op een soepele en enthousiaste manier te modereren. En dat terwijl ze tegelijkertijd in staat is om het team te laten nadenken over uitdagingen én een geschikte aanpak!


Wat is de grootste winst van de samenwerking met Making Change Happen?

In de periode dat Fortino echt hard groeide heeft dit ons enorm geholpen om de teamdynamiek en de teamsamenwerking te verbeteren.


Is er nog iets wat in je opkomt dat je graag zou willen delen over de samenwerking tussen Fortino en Making Change Happen?

Hélène is altijd beschikbaar om te brainstormen; ze is een ontzettend goede luisteraar en weet de situatie te doorgronden voordat ze een aanpak voorstelt. Wat ik ook erg waardeer in onze samenwerking, is dat we, gebaseerd op de behoeften binnen het team, in samenspraak met Making Change Happen de doelstellingen van de coachingsessies hebben bepaald. Mijns inziens dé manier voor een optimale uitkomst.

Als Making Change Happen hebben we Fortino op bovenstaande manieren kunnen helpen. Maar het mes snijdt aan twee kanten in deze samenwerking. Wij zijn heel blij en dankbaar dat we dankzij Fortino al een aantal fantastische kansen hebben gekregen om ook met hun SaaS companies samen te werken!


www.fortinocapital.com

bottom of page